Főoldal > Szolgáltatások

Bejelentkezés kezelésre 3-nyil_nagy.jpg

Térkép 3-nyil_nagy.jpg

Elérhetőségeink:

Cím: 6720 Szeged, Korányi fasor 6.
Telefon: (+36 62)-54-52-52
E-mail: info@lezergyogyaszat.hu

Tűzfolt kezelése lézerrel

Gyermekkora óta szenved amiatt, hogy testét kisebb-nagyobb tűzfoltok borítják? Már nem muszáj együtt élnie e sokszor súlyosan zavaró bőrelváltozással – van segítség! A szegedi Kozmetológiai, Bőrgyógyászati és Esztétikai Lézercentrumban alkalmazott lézeres kezeléssel nagymértékben halványítható a tűzfolt.

A tűzfoltok elhalványítása régen csak olyan módszerekkel volt lehetséges (röntgensugárzás, folyékony nitrogénes fagyasztás, szklerotizálás), amelyek a bőr hegesedését is magával vonták. A lézerek megjelenése óta hegesedés nélkül is elhalványíthatók az elváltozások.
Kezdetben a szén-dioxid-, majd az argonlézert alkalmazták, de ezek is sokszor hegesedést okoztak, mivel nem specifikusan károsították az ereket. A tűzfolt kezelése ma a pulzáló festéklézerekkel és a Cynergy Cynosure Multiplex lézerrel a legeredményesebb. Ennek az új technológiának köszönhetően ugyanazon készülékből kétféle hullámhosszúságú fény adható le, az egyik a pulzáló festéklézer (PDL), a másik az 1064 nm hullámhosszú Nd: YAG lézer. Mindkét hullámhosszúság külön-külön is ideálisan használható az éreredetű problémák kezeléséhez. A Cynergy Cynosure Multiplex lézerkészülék e két lézerfényt szinergikusan alkalmazza, és előnye, hogy kisebb energiasűrűségre van szükség a hatékony kezeléshez, mint az önmagában alkalmazott Nd: YAG lézernél.


Tűzfolt kezelése lézerrel - Kérdések és válaszok


Van-e mellékhatása a tűzfolt lézeres kezelésének?

Az eljárásnál minimális a szövetkárosodás veszélye, nincs vagy alig észlelhető mellékhatás.

Általában hány kezelés szükséges a tűzfolt eltávolításához?

A korábban alkalmazott eljárásoknál mindenképpen kevesebb kezelés szükséges a kívánt eredmény eléréséhez. Konkrétumot azonban csak egyénre szabottan, a bőr vizsgálatát követően mondhat bőrgyógyászunk.