Főoldal > Szolgáltatások

Bejelentkezés kezelésre 3-nyil_nagy.jpg

Térkép 3-nyil_nagy.jpg

Elérhetőségeink:

Cím: 6720 Szeged, Korányi fasor 6.
Telefon: (+36 62)-54-52-52
E-mail: info@lezergyogyaszat.hu

Hegek kezelése, bőrfelületi egyenetlenségek eltávolítása lézerrel

Csúnyán gyógyult a sérülése vagy a műtéte miatt kialakult sebe? Zavarja, hogy nem tud úgy öltözni, ahogyan szeretne, hogy takargatnia kell a heget? Vagy most készül műtétre, hajlamos a burjánzó hegképződésre, és meg szeretné előzni a problémát? Mi, a szegedi Kozmetológiai, Bőrgyógyászati és Esztétikai Lézercentrum orvosai ismerjük a megoldást!

Az idők folyamán többféle módszer született a hegek esztétikusabbá tételére. A mai napig nehéz, sokszor megoldhatatlan feladat a különböző típusú hegek eltüntetése. Puhító, gyulladáscsökkentő, hegesedést gátló krémekkel, tapaszokkal, a hegekbe adott mikrokristályos injekciókkal, dermabrázióval, krioterápiával lehet javítani rajtuk.

Újabban különböző lézeres eljárásokkal is jó eredménnyel befolyásolható a hegesedés folyamata, mértéke, illetve a már kialakult heg megjelenése. Az atrófiás, behúzódott hegeket egyrészt a mélyhámlasztásnak megfelelő ablatív lézeres dermabrázióval, másrészt a bőrön sebet nem okozó, non-ablatív lézeres technológiák (pulzáló festéklézer, infravörös lézerek) segítségével lehet javítani. Ilyenkor a kollagén szintézis fokozódása révén a heges bőrfelszín egyenletesebbé válik, de a heg klinikai javulása csak hónapok múlva jelentkezik.
A legjobb eredményt a friss hegeknél érhetjük el. A varratszedés utáni időszakban azonnal megkezdhetjük a még soksejtes alkotórészt, érképletet tartalmazó szövet kezelését. A már teljesen kifehéredett hegek állapota kevésbé javítható, itt gyakran meg kell elégednünk azzal, hogy csökkentjük a pigmentációs elszíneződést vagy a heg kiemelkedését a bőr felszínéből. A régi hipertrófiás hegek, keloidok esetében a hegplasztika után azonnali hegkezelés szükséges.
Már a sebgyógyulás folyamatában, a hegesedés közben is alkalmazható a lágy lézer. A sebészi lézerek és az IPL-technológia pedig a már kialakult hegek tömegének csökkentésére alkalmasak. A korábbi műtétek, gyulladások, acne nyomán kialakuló hegek korrigálhatók a Cynosure Cynergy Multiplex lézer, az Erbium:YAG vagy a széndioxid lézer, illetve IPL (Ellipse) készülék alkalmazásával.
A Cynosure Cynergy Multiplex lézer egyedülálló technológiájával a műtéti hegek túlburjánzó hegképződése megelőzhető a varratszedés napján vagy azt követő 1 héten belül elkezdett kezeléssel.


Hegek kezelése, bőrfelületi egyenetlenségek eltávolítása lézerrel - Kérdések és válaszok


Mindenféle heg esetében alkalmazható a lézeres kezelés?

A bőr színe, típusa, a heg jellege, és hogy mennyi ideje keletkezett, egyaránt meghatározza a beavatkozás lehetőségeit. A bőrgyógyász ezért végez hegdiagnosztikát, hogy utána megtervezhesse az egyénre szabott kezelést. A vörös, érzékeny, viszkető, elődomborodó hegek jól reagálnak a multiplex lézerkezelésre.

Ha egy heg kezelhető, akkor teljesen el is tüntethető?

Sajnos a hegeket véglegesen megszüntetni lézeres kezeléssel sem lehet, de sokat javíthatunk a bőr esztétikai megjelenésén. Minél korábban kapja a beteg a hegére a lézerkezelést, annál jobb eredmény várható.