Főoldal > Szolgáltatások

Bejelentkezés kezelésre 3-nyil_nagy.jpg

Térkép 3-nyil_nagy.jpg

Elérhetőségeink:

Cím: 6720 Szeged, Korányi fasor 6.
Telefon: (+36 62)-54-52-52
E-mail: info@lezergyogyaszat.hu

Pikkelysömör (psoriasis) kezelése lézerrel

A pikkelysömörben használatos fényterápiás eljárások között is egyedülállónak számít az a lézeres kezelés, amelyet hazánkban csak a szegedi Kozmetológiai, Bőrgyógyászati és Esztétikai Lézercentrumban alkalmaznak.

A XeCl lézer új terápiás lehetőséget jelent a pikkelysömör (psoriasis) kezelésében. Az alkalmazott készülék nagy energiájú 308 nm-es UVB fényt bocsát ki egy 2,3 x 2,3 cm-es fejen keresztül, melyet közvetlenül csak a beteg felületre irányítunk. Ily módon lehetőségünk van lokalizált, kis területű gócok kezelésére, anélkül, hogy a testfelület többi részét is érné a fény, így sokkal egyénre szabottabb kezelés valósítható meg, és jóval kevesebb UV összdózis éri a páciensek bőrét.

Az egyéni terápia nagymértékben függ az adott egyén fényérzékenységétől is.

Az első kezelés során a bőrgyógyász meghatározza azt az alapvető dózist, melyre a páciens bőre már reagál, tehát bepirosodik. A továbbiakban ez határozza meg a leadott dózisokat. A terápia során fokozatosan növeljük a leadott energiamennyiséget.


Pikkelysömör (psoriasis) kezelése lézerrel - Kérdések és válaszok


Bármely testrészen alkalmazható a lézeres pikkelysömör-kezelés?

Igen. Különösen fontos, hogy a készülék lehetőséget nyújt a hajas fejbőr pikkelysömörös tüneteinek megszüntetésére is.

Hány kezelés után látható javulás?

Pikkelysömörös betegeknél rendszerint 3-4 alkalom után már látható a javulás, ez mintegy két hetet jelent, mivel hetente kétszer alkalmazzuk a kezelést. A cél természetesen a teljes tünetmentesség elérése, ehhez átlagosan 12-16 kezelés szükséges.