Főoldal > Tetoválás eltávolítása (tatto-remove)

Bejelentkezés kezelésre 3-nyil_nagy.jpg

Térkép 3-nyil_nagy.jpg

Elérhetőségeink:

Cím: 6720 Szeged, Korányi fasor 6.
Telefon: (+36 62)-54-52-52
E-mail: info@lezergyogyaszat.hu

Tetoválás eltávolítása (tatto-remove)

Kínosnak érzi, vagy egyszerűen csak megunta? Mi, a szegedi Kozmetológiai, Bőrgyógyászati és Esztétikai Lézercentrum orvosai nyom nélkül eltávolítjuk tetoválását!
Gyakran előfordul, hogy az egykor oly áhított tetoválás (tetkó, tatto) idővel zavaróvá válik viselője számára, vagy az adott minta, szöveg egyszerűen kimegy a divatból. Esetleg a kozmetikai tetoválás – az ajkakon vagy a szemhéjon, a szemöldökön – már nem kívánatos. Ekkor van szükség olyan szakszerű segítségre, amellyel a tetoválás biztonsággal eltüntethető. A tetoválások eltávolítása ugyanis nem egyszerű feladat, minden esetben lézeres technikát és gyakorlott szakembert igényel.

Csak a lézersugárral lehet ugyanis „szétrobbantani” azokat a festékszemcséket, amelyeket a bőr mélyebb rétegeibe juttattak a tetoválással. Márpedig ez az előfeltétele annak, hogy a szervezet védekezésében részt vevő úgynevezett falósejtek eltávolíthassák a festékszemcséket, és azok kiürülhessenek a szervezetből.
A tetoválások eltüntetésére Q-kapcsolt rubin lézerkészüléket használunk. A berendezés nagyon rövid fényimpulzusokat ad le, melyek energiája olyan gyorsan melegíti fel a festékszemcséket, hogy azok szinte anélkül robbannak szét, hogy a környező bőr túlságosan felmelegedne – így elkerülhető a hegképződés is.

Tetoválás eltávolítása (tatto-remove) - Kérdések és válaszok

Hány kezeléssel tüntethető el egy tetoválás?

Ez nagyban függ a kezelendő terület nagyságától, és az alkalmazott festék színétől, fajtájától. A legtöbb tattoo általában több lépésben, több kezelés alkalmával távolítható el. A lézersugár először a felszíni festékrétegen tudja kifejteni hatását, és körülbelül három hét várakozási idő elteltével tűnik el. Ezt követően kerülhet sor az újabb kezelésre, amikor mélyebbre hatol a lézer, majd újra pár hét alatt szívódik fel az ekkor kezelt festékmennyiség. A beavatkozásokat addig szükséges ismételni, míg a festék teljesen el nem tűnik a bőrből. A kezeléssorozat alatt a tetoválás egyre világosabbá válik, majd fokozatosan eltűnik. A tattoo végleges eltűntetéséhez általában 4-8 kezelés szükséges.

Mennyi időt vesz igénybe egy-egy kezelés?

A tetoválás eltávolítása kb. 10-30 percet vesz igénybe alkalmanként.

Fáj-e annyira a tetoválás eltávolítása, mint maga a tetoválás?

Nem, a tatto remove gyakorlatilag fájdalommentes.

Van-e a kezelésnek mellékhatása?

Mellékhatásként ritkán fehér vagy barna folt, lapos hegecske keletkezhet. Ezért fontos a fényvédelem, hogy a kezelt területen a páciens magas faktorszámú fényvédőt használjon.